SUNDA GRÄNSER

 

Sunda gränser

FÖR DIG SOM ÄR SNÄLL OCH VILL FORTSÄTTA ATT VARA DET...

... men vill utvecklas och förstå hur gränser kan införas, användas och hållas utifrån den person du är.


När det pratas om gränser och gränssättning så görs det ofta inte utifrån tanken om hur olika vi människor är när det kommer till personlighet, beteendemönster och vilka erfarenheter vi har. Information och goda råd, ofta i all välmening, kring gränssättning handlar inte sällan om att om vi behöver tuffa till oss, prata till vår spegelbild och säga att vi älskar oss själva, samt lära oss att säga "nej".

Det kan vara kloka människor som ger oss råd, människor som vill oss väl - men vi känner instinktivt ett starkt motstånd just för att vi inte vet hur vi ska kunna integrera dessa råd i vårt sätt att vara och bete oss utan att det känns som att vi brukar våld på oss själva.

När vi pratar om att sätta gränser är vi många som tror att det kommer att begränsa oss från att få vara dem vi är, att vi måste bli mer egoistiska, tuffa/kalla/hårda och därmed behandla andra människor på ett sätt som vi inte själva vill bli behandlade. Om vi inte får kunskap om hur vi kan införa gränser på ett sätt som mer passar den person vi är och vill vara och försöker oss på en mer traditionell gränssättning - då kommer sannolikt bara tanken på gränssättning trigga igång skuld- och skamkänslor väldigt snabbt, samtidigt som vi blir väldigt stressade, oroliga och ångestfyllda. 

Är du...

...en person med ett givarbeteende?
...en person med väl utvecklad empatisk förmåga?
...en person som ofta ser till andras behov före dina egna?
...en snäll person som som är mån om att behandla andra människor väl?

TuvaForum kommer genom den här 30-dagars onlinekursen förklara hur du kan införa gränser på ett sätt där du inte behöver göra avkall på den person du är. Det handlar inte om "quick-fix", att du snabbt ska använda dig av gränser som inte håller i längden,  att du ska ge dig själv en massa saker i belöning och prata vackert till din spegelbild.

När du får en djupare förståelse för vad som har legat bakom bristen på gränser, inklusive kopplar ihop det med tidigare erfarenheter så kommer du att kunna lösgöra dig från gamla känslor och minnen. Du kommer upptäcka fördelarna med gränser och att använda dig av dem. Du kommer få hjälp till verktyg så att du kan hjälpa dig själv att hålla din gränslinje istället för att ge vika och sälja dig kort.

Du kommer få lära dig hur du kan kommunicera dina gränser utan drama, du behöver inte stampa med foten, ryta nej, bygga murar eller ens uttrycka ordet "gräns". Du får istället lära dig hur du kan kommunicera dina gränser med kärlek, omsorg, tillit och respekt. 

När du får en djupare förståelse om och för dig själv kommer du i relation både med dig själv och andra, på sikt, ha möjligheten att vara den du är fullt ut på ett mer sunt och hälsosamt sätt. 

Kurstexterna är skapade på så sätt att du börjar från grunden och sedan tar dig vidare steg för steg, allt för att du ska få så sammanhängande vägledning som möjligt. Du får hjälp att förstå var du har varit, var du befinner dig nu och vilken väg du behöver gå för att komma vidare. 

Vägen till sunda gränser.
Det går att komma dit - den snälla vägen.

 

GE DIG TID
...och tålamod. Fallgropar till varaktiga förändringar handlar många gånger om bristen på att vi ger oss tid och tålamod. Vi behöver förstå att varaktiga förändringar inte är något som görs i en handvändning, utan det är en process. 

Oavsett om gör kursen på 30 dagar eller sprider ditt läsande och lärande över en längre period - så du har tillgång till kursen i 12 månader. Behöver du tillgång till kursen längre tid än så? Inga problem. Då kontaktar du bara TuvaForum så förlängs din behörighet utan extra kostnad. 

KURSMEDLEMMAR OM KURSEN
TuvaForum har idag drygt 1000 medlemmar och många av dem har också gått TuvaForums onlinekurser. Här kan du läsa vad några kursmedlemmar berättar om "Sunda gränser": >> Kursmedlemmar om kursen

K
URSKOSTNAD

370 kr | Start inom 24 timmar | För att bli kursmedlem mailar du: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Efter betalning kommer du via mail få inloggningsuppgifter så att du kan ta del av TuvaForums onlinekurs "Sunda gränser".

 

ANSVAR
Endast registrerade medlemmar har rätt till kursen. Var och en som medlem är ansvarig för att lösenord och användaridentitet förvaras på ett sätt så att inga obehöriga tar del av det. 

TuvaForum tar inte medicinskt ansvar för medlemmars hälsa, utan uppmanar alla medlemmar med hälsoproblem att alltid uppsöka läkare och/eller psykolog.

UPPHOVSRÄTT
Allt material på TuvaForum tillhör TuvaForum. Materialet får inte kopieras, säljas eller distribueras eller på annat sätt återges utan skriftlig tillåtelse från TuvaForum.