Välkommen till TuvaForums onlinekurs - Sunda gränser

GÅ DIREKT TILL REGISTRERING

 

INGEN "QUICK-FIX"
Det finns gott om pigga och hurtfriska råd om hur vi kan stärka våra gränser, att det bara  är att älska sig själv genom att säga det till sig själv och säga ett rungande och tydligt "Nej!" när vi känner att någon träder över våra gränser. Råden blir ofta väldigt förenklade och jag ser det mer som att det blir en slags polering på ytan.

Bara för att vi eller någon annan peppar oss fulla med ord om hur bra och värdefulla vi är, så är det inte samma som att allt är fixat, klart och grundat. Jag tror inte på "quick-fix", om än att det hade varit lätt och smidigt. Jag tänker att vi behöver en förståelse för roten och sedan få kunskap kring hur saker och ting hänger ihop längs vägen - allt för att förstå vår del i sammanhanget och förankra det som är viktigt i oss.  

FÖRSTÅELSE FÖR HUR OLIKA VI ALLA ÄR - SAMT VEM VI SJÄLVA ÄR 
Jag tror också att det är väldigt viktigt att vi förstår hur olika  vi människor är, vilka olika personligheter och beteendemönster vi har. När vi har förstått vilken personlighet vi själva har, samt vilka behov vi har, så blir det också lättare att sortera ut vilka personer som vi passar mer eller bra mindre tillsammans med. Kunskapen om vilka signaler andra människor ger, om det handlar signaler som signalerar en röd eller grön gubbe är också viktiga att lära sig att känna igen , liksom att känna igen våra inre signaler som t ex vår magkänsla. När detta samlas ihop till en enhet så behöver vi hitta tilliten till oss själva, att vi känner oss själva så pass väl, har kolla på vilka olika slags människor det finns, och vet vilka gränser vi har, samt hur vi ska använda dem på bästa sätt för att värna om oss själva. 

ATT LÖSGÖRA INRE KNUTAR
I denna kurs kommer vi också till något som många gånger missas.
De inre knutarna.

Det inre knutarna vi har knyts ofta i rädsla.
Ibland har vi bra mycket mer koll på våra gränser än vad vi själva tror.
Vi kan skilja rätt från fel.
MEN när vi blir rädda så varken vågar eller orkar vi hålla fast vid våra övertygelser, utan vi ger upp dem och låter oss köras över.

I sunda relationer och möten, med lyhörda människor som beter sig schyst mot andra människor, så utnyttjas inte andras sårbara punkter och rädslor. Det kan absolut ske av misstag men om personen märker att han eller hon har gjort en annan person illa, så kommer den här personen att be uppriktigt om ursäkt och kommer akta sig för att göra om samma sak igen. Men det finns gott om människor som inte är lyhörda för andra människor, liksom väldigt många som ser och hör men de bryr sig inte eftersom de har fullt upp att köra efter sin plan och om de kör ner andra människor på vägen som inte är lyhörda för andra människor eftersom fokus är stelt och stint på att mata sin egoism, vilket gör egoismen osund.
Som sagt, vi människor är så väldigt olika och det finns all anledning att se över dessa olikheter och lära sig hur man är så rädd om sig som möjligt.

ETT STÄNDIGT PÅGÅENDE ARBETE 
Livet går upp och ner och vi är alla sårbara och därför ser jag det som ett ständigt pågående projekt att se om sig själv. Ibland behöver vi fokusera och ägna det inre projektet lite mer tid och ibland kan vi släppa det lite mer för att saker och ting fungerar för oss. Men vi kan aldrig släppa det inre arbetet helt och hållet, för relationen vi har till oss själva är konstant och viktig.
Livsviktig.

MÖJLIGHET ATT KOMMUNICERA, DISKUTERA OCH DELA ERFARENHETER
Som kursmedlem kommer du har möjlighet att kommunicera, diskutera och dela erfarenheter, vilket görs inne på själva kurssidorna. Ingen kommer veta vem du är som privatperson då varken ditt riktiga namn eller e-maildress kommer att synas. Det enda som blir offentligt för andra kursmedlemmar är det användarnamn du har valt när du registrerar dig.

* * * REGISTRERA DIG FÖR VÅR ONLINEKURS * * *

NÄR BÖRJAR UTBILDNINGEN OCH HUR LÅNG ÄR DEN?
Efter registrering  gäller licensen i 6 månader från registreringsdatum. Eftersom det här är en onlinekurs gör du den på de tider som passar dig Inom spannet av dina 6 månader startar du när du själv önskar och går framåt i din egen takt.

Kursen innehåller 30 texter, en text för varje dag under en månads tid. Men för att läsa och ta in vad som står, för att fundera och reflektera och sedan också faktiskt arbeta med att aktivt försöka införa en förändring, så krävs mer än en månad. Det gör att från det att du registrerar dig så har du tillgång till kursen i 6 månader. Det ger dig möjlighet att läsa texterna igen, gå tillbaka och reflektera för att arbeta lite extra med det som känns mest viktigt i den fas du är i.

För att du ska kunna ta till dig kursen på bästa behöver du ha viljan till förändring. Du behöver lägga ner tid, kraft och energi på dig själv för att faktiskt ändra dina vanor. För att verkligen arbeta med en förändring är rådet att du under två sammanhängande månader ger dig 30 minuter per dag för att läsa texterna, samt sedan funderar och reflekterar över vad du har läst. Du behöver ett visst mått av att självdisciplin då kursen är på distans utan lärare eller coach.

VILL DU HA EN EGEN COACH?
Vill du ha en coach under kursens gång så hör du av dig till oss.

VAD KOSTAR KURSEN?

  • Onlinekurs med studier på egen hand under 6 månader kostar 370 kr

  • Du bokar en coach för 500 kr/mån.

HUR REGISTRERAR OCH BETALAR JAG FÖR KURSEN?

Till registrerings- och betalsida >>

Du kan också kontakta oss för annat betalsätt på: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

ANSVAR
Endast registrerade medlemmar har rätt till kursen. Var och en som medlem är ansvarig för att lösenord och användaridentitet förvaras på ett sätt så att inga obehöriga tar del av det. 

TuvaForum tar inte medicinskt ansvar för medlemmars hälsa, utan uppmanar alla medlemmar med hälsoproblem att alltid uppsöka läkare och/eller psykolog.

UPPHOVSRÄTT
Allt material på TuvaForum tillhör TuvaForum. Materialet får inte kopieras, säljas eller distribueras eller på annat sätt återges utan skriftlig tillåtelse från TuvaForum.